بررسی امکان یک جا شدن شبکه های افغانستان روی یک ماهواره



از آنجا که بحث بر سر دعوت شبکه های افغانستان و تاجیکستان و سایر کشور های هم فرهنگ به پخش برنامه های خود در یک ماهواره در بخش نظرات پست قبلی بسیار گرم شده است بهتر دیدیم در پستی جداگانه به بررسی این موضوع بپردازیم.

ابتدا به تشریح مشکل میپردازیم.
هر کدام از شبکه های تلویزیون افغانستان هم اکنون روی یک ماهواره قرار دارند.برای دریافت همه ی این شبکه های نیاز است که چند دیش وصل شود.محدوده ی پخش برخی از این ماهواره ها بسیار کم است(مانند تلویزیون طلوع و لمر) و دریافت برخی چون تلویزیون ملی و شمشاد به علت پخس بوسیله ی باند سی بسیار دشوار است.این مشکل فقط شامل بینندگان این شبکه ها در خارج از افغانستان نمیشود و در خود افغانستان و حتی برخی مناطق پایتخت کابل نیز وجود دارد.

راه حل
درست است که افغانستان دارای ماهواره ملی نیست اما اگر اجماعی حاصل شود و بتوان چند شبکه را ترغیب کرد که به یک ماهواره مشخص بیایند باعث ترغیب سایر شبکه ها برای رفتن به این ماهواره خواهد شد.

فایده های این کار

1-راحت تر شدن دسترسی به تمام شبکه ها توسط بینندگان
2-ایجاد محیطی مساوی برای رقابت شبکه ها با هم که در نهایت به بهبود کیفی برنامه هایشان منجر میشود
3-ایجاد فضایی برای ارتباط بیشتر فرهنگی با کشور های هم فرهنگ ( و نه لزوما هم زبان )
4-با اقبال عمومی این ماهواره تاسیس شبکه های جدید تلویزیونی نیز راحت تر میشود.( به این صورت که یک شبکه تلویزیونی جدید وقتی بتواند با فرستادن سیگنال از یک ماهواره که دارای بیننده است برنامه های خود را بصورت ملی پخش کند دیگر نیازی به نصب فرستنده های زمینی در شهرهای مختلف ندارد که برای آن هزینه کند)
5-درست است که ایران شبکه خصوصی ندارد اما اگر یک ماهواره در بین مردم دارای اقبال عمومی شود مطمئن باشید که صدا و سیمای جمهوری ایران هم روی این ماهواره شبکه هایی را قرار خواهد داد.

این ماهواره چه خصوصیاتی باید داشته باشد.
1-برای هر شبکه سه پوشش دارای اهمیت است.پوشش ملی .پوشش منطقه ای (در حوزه ی فرهنگی اش) و پوشش برون مرزی.این ماهواره باید پوشش منطقه ای خوبی داشته باشد
2-قدرت سیگنال این ماهواره باید خوب باشد و حتما از باند کی یو استفاده کند که دریافت آنرا در محدوده پوشش آن با یک دیش نود سانت تضمین کند.
3-از همه مهمتر این ماهواره باید کم هزینه هم باشد.


چه ماهواره هایی برای این منظور مناسب است.

با توجه به نظراتی که در پست قبلی شده ماهواره ی ABS که در مدار 75 درجه شرقی قرار دارد یکی از گزینه های مناسب برای این کار است.برخی از خصوصیات این ماهواره
1-این ماهواره دارای دو پوشش شمال و جنوب است که پوشش جنوب آن که مناسب هدف ماست شامل تمام آسیای جنوبی و خاورمیانه و بیشتر قسمت های اروپا میشود.این پیوند مربوط به پوشش این ماهواره است.
http://www.intersputnik.com/image/Southern-beam-big.jpg
2-هم اکنون دو شبکه تاجیکستان و یک شبکه از افغانستان بر روی این ماهواره قرار دارد و بر مبنای اعلام تلویزیون نورین آنان نیز بدین ماهواره خواهند آمد. یعنی این که نصف راه هم پیموده شده است.
3-میتوان ماهواره اینتل ست (که شبکه های داخلی ایران را دارد) را به راحتی به همراه این ماهواره دریافت داشت.

ماهواره های دیگری هم وجود دارد که دارای شرایط خوبی هستند از جمله ماهواره اروپایی یوتل ست دبلیو پنج که در مدار هفتاد درجه قرار دارد.البته روی این طرح باید باز هم بحث شود.

اکنون چه کاری باید انجام دهیم.

یا یک طرح حساب شده و دور از هیجان زدگی ما میتوانیم این شور را در شبکه ها ایجاد کنیم. در مرحله اول باید بیاییم و با هم بحث کنیم
کار هایی که در این مرحله باید انجام گیرد
1-تهیه فهرستی از مشخصات شبکه های افغانستان و تاجیکستان به همراه شماره تلفن و یا ایمیل این شبکه ها برای مرحله بعدی که دعوت از شبکه های است.
2-بحث بر سر این که بهترین گزینه برای انتخاب ماهواره کدام ماهواره است.فعلا ماهواره ای بی اس طرفدار بیشتری دارد.
3-از همه خوانندگان فهیم این وبلاگ میخواهم که در بقیه وبلاگ های همسو از علاقه مندان به این مقوله دعوت به نظر دهی در این باره کنند.

اگر این گفتگو به نتیجه ای رسید باید در اقدامی رسمی به دعوت شبکه ها به رفتن به این ماهواره نماییم.آنگاه میتوانیم تا با کمک سایر وبلاگ های همسو با این کار بپردازیم.

لطفا در بخش نظرات نظرات خود را در این باره در میان بگذارید.لطفا از چند بار فرستادن یک مطلب بپرهیزید.

(بی طرفی یکی از قوانین وبنوشت رسانه است.بنا بر همین سیاست وبنوشت رسانه تاکیدی بر زبانی خاص ندارد موضوع این پست دعوت برای یکجا جمع کردن شبکه های تلویزیونی هم فرهنگ است نه لزوما هم زبان .)